Tijdens het StudentenMuziekFestival in augustus 2016 trad Max Philip Klüser al eens op in Gasthuiskerk Doesburg. Toen met groot succes. Op zondag 14 mei neemt de jonge Duitse opnieuw plaats achter de vleugel van de Gasthuiskerk. Vanaf 10.30 uur kunnen de liefhebbers genieten van dit grote pianotalent.

Klüser werd in 1994 geboren in Siegen en begon al op 6-jarige leeftijd met trompet. Op 10-jarige leeftijd nam hij ook pianolessen. In 2007 werd hij opgenomen in de afdeling voor hoogbegaafde jongeren van de Robert Schumann Hochschule in Düsseldorf.

Klüser volgde tussen 2010 en 2016 pianoles aan de Robert Schumann Hochschule bij Prof. Boguslaw Jan Strobel. Sinds april 2016 zet hij zijn opleiding voort bij Prof. Gilead Mishory aan de Musikhochschule in Freiburg.

In 2002 nam Klüser al eens deel aan de Duitse muziekwedstrijd “Jugend Musiziert” en hij behaalde sindsdien regelmatig eerste prijzen, zowel voor trompet, piano als kamermuziek. In mei 2013 won hij de 1ste Bondsprijs, gaf vervolgens meerdere concerten en werd uitgenodigd om een opname te maken voor de Bayerische Rundfunk.

Tegenwoordig concentreert Klüser zich vooral op de piano. Op dit instrument vervolmaakte hij zich verder tijdens cursussen bij Prof Paolo Giacometti, Prof. Georg Friedrich Schenck en Dmitry Paperno

Het concert op 14 mei begint om 10.30 uur en een toegangskaart 10 euro per stuk. Te bestellen via www.gasthuiskerkdoesburg.nl.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde Zintuig en Partyboerderij De IJsselhoeve en Binkies.