Op 17 september viert de Doesburgse poëziegroep Dichter bij de IJssel haar 10-jarig bestaan. Bij de silo aan de Doesburgse Turfhaven start om 15.00 uur een dichterlijke tocht door de stad met muziektheater Firma Weijland. Vanaf 16.00 uur is er een programma vol poëzie, muziek en theater in Gasthuiskerk Doesburg.

Tijdens de bijzondere tocht volgen de deelnemers te voet een korte route door de mooie binnenstad van Doesburg. De start is spectaculair: er is sprake van meel en er vaart een geheimzinnig bootje. Wat is daar aan boord? Onderweg worden de deelnemers verrast door dichters uit de omgeving die de jubilaris een warm hart toedragen.

Firma Weijland staat bekend om zijn bijzondere voorstellingen. Het gezelschap verzorgt niet alleen de tocht door de stad maar vanaf 16.00 uur in de Gasthuiskerk ook het programma Letterdouche, vol muziek, poëzie en theater. Wie niet met de tocht kan meelopen kan op dat moment aansluiten bij het feest.

Deelname aan de tocht en parkeren aan de Turfhaven zijn gratis. Kaarten voor het programma in Gasthuiskerk Doesburg kosten 10 euro en zijn verkrijgbaar via de website of de kassa van Gasthuiskerk Doesburg en bij VVV Doesburg.

Programma
15.00 uur: Start van de tocht in de Turfhaven
16.00 uur: Start van het programma in de Gasthuiskerk

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde ZintuigPartyboerderij De IJsselhoeve en Binkies en MKB Tele.com.