Op zaterdag 16 september om 20.00 uur reduceert B.O.O.M! In Gasthuiskerk Doesburg Die Zauberflöte van Mozart tot de kern. In slechts 90 minuten verzorgt Bold Opera On the Move met zes zangers en een pianist een voorstelling. De muziek wordt afgewisseld met gesproken tekst waarin het verhaal wordt toegelicht.

Bold Opera On the Move bestaat uit een internationale cast van jonge operazangers en pianisten. Hun korte versies van populaire opera’s zijn frisse en toegankelijke muziektheatervoorstellingen, die op alle mogelijk denkbare locaties gespeeld kunnen worden. Het doel is om opera dichterbij het publiek te brengen.

In Die Zauberflöte gaat Prins Tamino voor de Koningin van de Nacht op zoek naar haar dochter Pamina die door Sarastro gevangen wordt gehouden. Hoewel hij eigenlijk liever vogeltjes vangt en geniet van het aardse leven, wordt vogelvanger Papageno door de Koningin van de Nacht en haar drie Dames gedwongen om de prins te vergezellen.

Tijdens de zoektocht komen Tamino en Papageno voor meerdere beproevingen te staan. De prins volbrengt de taak die hem is opgelegd en vindt liefde bij Pamina. De wens van de Koningin om de macht terug te winnen gaat echter niet in vervulling. Papageno doorstaat zijn beproevingen niet, maar vindt wel zijn vrouwtje Papageno.

Toegangskaarten kosten 13 euro en zijn te bestellen op www.gasthuiskerkdoesburg.nl.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde ZintuigPartyboerderij De IJsselhoeve en Binkies en MKB Tele.com.