Kees Posthumus vertelt Bijbelse verhalen in Gasthuiskerk

Op woensdag 5 april om 20.00 uur speelt Kees Posthumus zijn programma De bijbel dichterbij. Posthumus maakt met Juul Beerda maken voorstellingen waarin zij Bijbelse verhalen dichter bij de mensen brengen.

In de Gasthuiskerk laten zij mensen – en het ezeltje! – zien die het lijden, sterven en de opstanding van Jezus van dichtbij meemaakten. De Gasthuiskerk en de Remonstrantse Gemeente Doesburg werken samen om deze voorstelling mogelijk te maken.

Een ooggetuige vertelt hoe duizenden mensen aten van vijf broden en twee vissen, nadat alle friet en shoarma was uitverkocht. Zacheus vertelt hoe hij in de boom klom om een glimp van Jezus op te vangen. Het eigenwijze ezeltje waarop Jezus Jeruzalem binnenrijdt, vertelt hoe het was om toegejuicht te worden door een grote menigte.

Maria vertelt over de droevigste dag van haar leven, de dag waarop haar zoon stierf. Een van de vrouwen uit het gevolg van Jezus vertelt hoe zij op Paasochtend naar het graf van Jezus gingen en het leeg aantroffen.

De Emmaüsgangers vertellen hoe ondanks al het verdriet en pijn het verhaal van Jezus toch doorgaat.

Een toegangskaart kost 10 euro en is te bestellen via www.gasthuiskerkdoesburg.nl.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias en Brasserie Het Zesde Zintuig.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑