De kermis in Doesburg vindt dit jaar plaats van 30 juni tot en met 3 juli. Vier dagen lang zijn er tal van attracties en activiteiten te vinden in de historische binnenstad. Op de openingsdag is er een speciale kortingsactie en op zaterdagavond 2 juli is er weer het traditionele vuurwerk aan de IJsselkade.


De Doesburgse kermis telt dit jaar 24 zaken waaronder draaimolen, minicars, ponny express, autoscooter, Free Style, Tornado, Indiana Jones, Happy Spider, Mega Dance, gebakkraam, nougat/suikerwerk, snackbar, suikerspin, en diverse gok- en behendigheidspellen.


De kermis begint donderdag om 15.30 uur en duurt tot 24.00 uur. Dat geldt ook voor de vrijdag. Op zaterdag en zondag start de kermis om 13.00 uur en gaat het door tot 24.00 uur. Op donderdag 30 juni kunnen bij diverse attracties kaartjes met korting worden gekocht.


Ook dit jaar worden mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking in de gelegenheid gesteld om een uurtje van de attracties te kunnen genieten De zaken zullen langzamer draaien en de muziek wordt iets zachter gezet.


Net als voorgaande jaren wordt ook dit jaar het traditionele vuurwerk weer ontstoken op zaterdagavond om 23.00 uur aan de IJsselkade. Het vuurwerk is een gezamenlijk initiatief van de kermisexploitanten en het gemeentebestuur van Doesburg


Tip
Bekijk hier de plattegrond met alle attracties


Foto: Jan Jaap Weeda