In het filmhuis van Doesburg draait zaterdag 10 maart de kinderfilm ‘Orla de Kikkerslikker’. De film begint om 14.00 uur is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. ‘Orla de kikkerslikker’ is een Deense animatiefilm, gebaseerd op het boek van Ole Lund Kirkegaard.


Het is niet altijd even leuk om klein te zijn. Vooral als de verschrikkelijke pestkop Orla De Kikkerslikker in de buurt is; hij heeft één keer een levende kikker opgegeten. Tenminste, dat zeggen ze. Niemand van de kinderen durft bij Orla in de buurt te komen.


Maar wie klein is, moet slim zijn. Orla De Kikkerslikker is nog niet van die ‘bangerds’ af. Bangerds….? Superhelden zijn het! Viktor mag met zijn hond optreden in een talentenshow van Circus Bardini, maar Orla bedenkt een gemeen plan om Viktor dwars te zitten.


Met fantasie en humor binden Viktor en zijn vriendjes de strijd aan met de verschrikkelijke Orla om hem voor altijd uit de stad te verjagen.


De film is voor kinderen vanaf 5 jaar en is Nederlands gesproken. Kinderfilmorganisatie De Teil draait de film in het Meulenhuus, Bergstraat 48, in Doesburg. De toegangsprijs is 2,50 euro, dat is inclusief limonade en een versnapering in de pauze.