In het filmhuis van Doesburg wordt op zaterdag 12 mei om 14.00 uur de kinderfilm ‘Pettson en Findus – Vergetelingetjes’ gedraaid. Het schattige spookje Laban en zijn familie slaan aan het kokkerellen om de verwachte koningsfamilie iets lekkers voor te kunnen schotelen. Ze bakken en koken volgens een recept uit mama’s kookboek en Labolina vindt vooral ketchup een onmisbaar ingrediënt in haar taartenbrouwsel. Als dat maar goed afloopt.


Laban maakt er een potje van is alweer de vierde film uit de Laban-serie, gebaseerd op de de Zweedse boeken van Inger & Lasse Sandberg. Ook in deze film is Laban nog altijd bang in het donker en kan zijn guitige zusje Labolina nog steeds geluiden nabootsen als de beste. Verder wordt er in de tuin hard gewerkt aan een plant die onkruid eet, worden er cadeautjes ingepakt en gaat Laban uit logeren bij prins Bas. De pret op kasteel Goedemorgenzon is nog lang niet ten einde…


De film is voor kinderen vanaf 3 jaar en is Nederlands gesproken. Kinderfilmorganisatie De Teil draait de film in het Meulenhuus, Bergstraat 48, in Doesburg. De toegangsprijs is €2,50 met limonade en een versnapering in de pauze.