In kinderfilmhuis De Teil in het Meulenhuus in het centrum van Doesburg draait op 8 mei de kinderfilm ‘Pettson en Findus: Vergetelingetjes’. De tekenfilm start om 14.00 uur en heeft een aanbevolen leeftijd van minimaal vier jaar.


‘Pettson en Findus: Vergetelingetjes’ gaat over Kali die opgroeit bij zijn moeder in een buitenwijk van de IJslandse hoofdstad Reykjavik. Daar leeft hij in een wereld met computers, games, films, gsm en fastfood. Totdat zijn moeder hem naar zijn vader en diens nieuwe gezin, ver weg op een afgelegen boerderij, stuurt. Daar begint een spannend avontuur.


De film op 8 mei begint om 14.00 uur. De zaal is vanaf 13.30 uur open. De toegangsprijs bedraagt 2,50 euro. In de pauze krijgen de kinderen limonade en een versnapering. Op YouTube is de trailer van de film te zien.


Kinderfilmhuis De Teil maakt onderdeel uit van vereniging Het Badhuis. Bij de Teil en Het Badhuis werken vrijwilligers die iedere tweede zaterdag van de maand, behalve in de maanden juli en augustus, een kinderfilm verzorgen. De laatste voorstelling van het seizoen is meestal een kindertheatervoorstelling.