In het filmhuis van Doesburg wordt op zaterdag 8 december om 14.00 uur de kinderfilm ‘Pippi in Taka Tuka land’ gedraaid.


De ouders van Tommie en Annika zijn op vakantie en hebben hun kinderen aan de zorgen van Pippi toevertrouwd. De kinderen vinden in het water een fles met daarin een briefje van de vader van Pippi, Kapitein Ephraim Langkous. Zeerovers hebben zijn schip gekaapt en houden hem nu gevangen in Taka Tuka Land, een ver eiland in de Zeven Zeeën.


Natuurlijk willen Pippi, Tommie en Annika hem gaan bevrijden. Ze beginnen hun reis naar Taka Tuka Land in een bed dat aan een hete lucht ballon hangt. Na een ongelukkige landing stappen ze over op een zelfgebouwd fietsvliegtuig, waarmee ze eindelijk Taka Tuka Land bereiken. Pippi en haar vrienden zijn de zeerovers te slim af. Bovendien gooit Pippi nog wat van haar berenkracht er tegenaan en zo slagen zij erin Kapitein Langkous te bevrijden. Nu moeten zij de bemanning nog zien te bevrijden, die op een onbewoond eiland is achtergelaten, waar ook de schat van Kapitein Langkous begraven ligt.


De film is voor kinderen vanaf 5 jaar en is Nederlands gesproken. Kinderfilmorganisatie De Teil draait de film in het Meulenhuus, Bergstraat 48, in Doesburg. De toegangsprijs is €3,00 met limonade en een versnapering in de pauze. Meer informatie is te vinden op http://teil.badhuis-doesburg.nl.