In het filmhuis van Doesburg wordt op zaterdag 20 juni om 14.00 uur de kinderfilm ‘Het levende Bos’ gedraaid. De film is voor kinderen vanaf 6 jaar en is nederlands gesproken. Kinderfilmorganisatie ‘de Teil’ draait de film in Het Arsenaal, Kloosterstraat 15, in Doesburg. De toegangsprijs is 3,50 euro.

 

Wanneer Mr. Abondo een boswandeling maakt, fluistert hij: ‘Soms lijkt het of dit hele bos leeft’. En gelijk heeft hij! Wanneer de mensen verdwenen zijn, komen de bomen tot leven, hoewel ze hun mond voornamelijk gebruiken om te praten, te kibbelen en te roddelen. Met de komst van een nieuwe boom in het bos beginnen de problemen pas goed.

 

Over problemen gesproken… Daar weet de kleine, verliefde mol Furi alles van! Net wanneer hij Linda zijn liefde wil verklaren, blijkt ze verdwenen, samen met alle andere mollen uit het bos. Een kat, een muis, een vuurvlieg en alle bomen in het bos slaan de handen (poten/takken) in elkaar om het mysterie op te lossen en weer rust te brengen in… het levende bos.

het_levende_bos_1