Op zaterdag 9 september staat de binnenstad van Doesburg weer gekleurd op met het evenement Kleurrijk Doesburg. Dit evenement valt dit jaar samen met de Open Monumentendag, met als thema ‘Boeren, burgers en buitenlui’. In dat kader loopt er een stadsomroeper rond die vertelt wat er allemaal te doen is.

Als rode draad in het geheel zal om 13.00 uur, en bij goed weer om 14.30 uur een modeshow plaatsvinden op de driespong Meipoort- Ooipoort- en Kerkstraat. Deze modeshow wordt muzikaal begeleid door DJ Jorrit. Ook zullen er middeleeuws geklede mensen met de modeshow meelopen.

De deelnemende ondernemers zijn te herkennen aan een kleurrijke vlag. Verschillende ondernemers hebben op deze zaterdag kleurrijke acties.

Update 7 september:
Vanwege de weersverwachting is besloten om de modeshow te verplaatsen naar het pand in de Kerkstraat waar vroeger Scapino heeft gezeten. Kerkstraat 19, om precies te zijn.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde ZintuigPartyboerderij De IJsselhoeve en Binkies en MKB Tele.com.