Kleurrijke concerten bij Podium Acanthus tijdens Culturele Zondag

Dorien Deodatus (zang) en Martin Kaptein (piano) treden tijdens de Culturele zondag van 7 oktober twee keer bij Podium Acanthus op met een klassiek liederen-programma.

De liederen van Ravel die op 7 oktober gezongen worden zijn geïnspireerd op Griekse muziek. De klankkleur die Ravel hier creëert roept beelden op van witte huisjes onder een blauwe hemel en zonlicht dat eigenlijk te fel is aan je ogen.

Muziek heeft de macht kleuren te schilderen zonder dat je ogen nodig hebt om ze te kunnen zien. Een ander voorbeeld van Kleur is het beroemde lied ‘Die Forelle’ van Schubert. Je ziet als het ware het heldere water met de spetterende en springende vissen erin.

De zangeres Dorien Deodatus ontdekte op jonge leeftijd haar liefde voor zingen en klassieke muziek toen ze bij het Nationaal Kinderkoor begon. Hierin en later bij het Nationaal Jeugdkoor, kwam Dorien in aanraking met een grote verscheidenheid aan muziek, in vele verschillende talen en van zeer oud tot pas gecomponeerd. Na eerst een andere studie te hebben gedaan startte Dorien in september 2017 met haar bachelor Klassieke muziek op het ArtEZ conservatorium. Hier studeert zij bij Marjan Kuiper.

Martin Kaptein is geboren in Enschede en begon met pianospelen op vijfjarige leeftijd bij Lena Golowinskaja. Sinds een paar jaar studeert Martin bij de piano pedagoog Michail Markov aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle. Hij behaalde diverse prijzen bij nationale en internationale pianoconcoursen en nam deel aan diverse piano Festivals.

Programma 7 oktober 2018 Dorien Deodatus, zang en Martin Kaptein

* Franz Schubert                   *  Romanze (uit: Rosamunde)

(1797-1828)                         *  Die Forelle

*  Lied der Mignon – Nur wer die Sehnsucht kennt

*  An die Musik

 

* Franz Schubert                   uit sonate № 21 (D960)

*  deel 2: andante sostenuto

 

* Maurice Ravel                    uit Cinq mélodies populaires grecques:

(1875-1937)                         *  Réveille-toi

*  Là-bas, vers l’église

*  Quel galant est comparable

 

Beide concerten duren ongeveer 30 minuten. Tijdens de concerten geen inloop.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , Partyboerderij De IJsselhoeve en Binkies , MKB Tele.com, Etos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑