De Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ speelt op 22 maart in Doesburg de landelijke primeur van de theatervoorstelling ‘De mens centraal’. Dit multimediaconcert is opgebouwd rond 6 audiovisuele portretten van ‘de mens achter de militair’.

 

Het muzikale paradepaardje van de Koninklijke Landmacht speelt onder andere muziek uit de film Independence Day, Brothers in Arms van Dire Straits en Music van John Miles. De Landmacht biedt deze theatervoorstelling aan Doesburg aan in het kader van het jubileumjaar 2014, 200 jaar landmacht.

 

De realisatie van het project kwam tot stand dankzij de nauwe samenwerking tussen de Koninklijke Landmacht, het Doesburgse Muziekcorps der Voormalige Schutterij, de Gemeente Doesburg en de Stichting Doesburg 777.

Het concert is het resultaat van de contacten van de Stichting Doesburg 777 met de Koninklijke Landmacht in de voorbereidingen op het jubileumjaar van de Stad Doesburg.

 

Hoewel 22 maart 2014 buiten het Feestjaar 777 valt, heeft de Stichting de mogelijkheid om dit unieke evenement naar Doesburg te halen met beide handen aangegrepen.
De Stichting Doesburg 777 verstrekt binnenkort meer informatie over dit evenement.