Koninklijke onderscheiding voor SP’er Jos van der Beek

Voormalig SP-raadslid Jos van der Beek is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Van der Beek werd dinsdagavond door burgemeester Kees Luesink verrast met de Koninklijke onderscheiding. Van der Beek ontving de onderscheiding voor zijn langdurig raadslidmaatschap in de raad van Doesburg.

 

 

‘Je bent vanaf het begin dat de SP in Doesburg actief is al één van de gezichten van de SP. Sinds 12 jaar maak je deel uit van de gemeenteraad van Doesburg. Maar al veel langer actief in het bestuur van de SP en binnen de afdeling er van. Naast de raad ben je dit ook altijd blijven doen. En daar lag ook jouw hart’, aldus Luesink in zijn speech.

 

Luesink vervolgt: ‘Bij de mensen langs gaan, acties in de wijken voeren. Dat is de kracht van jou  Jos. Je kent (bijna) iedereen en (bijna) iedereen kent jou. Vooral met jouw maatje Hermien heb je menig actie van de SP gedragen. Dit duo hebben we heel veel in Doesburg gezien. Onder andere voor het voeren van een actie voor de huisartsenpost, enquêtes houden in de binnenstad, en zeker ook de acties omtrent de speeltuintjes. Deze zijn door jou allemaal persoonlijk bezocht, en gefotografeerd én jij hebt daar gesproken met de kinderen. Ook heb je onderzoek verricht naar de overvolle bussen ’s morgens vroeg op met name de Kraakselaan. Jij bent dan ook iemand die dan gedurende een aantal weken ’s morgens vroeg op pad gaat om zelf te onderzoeken en ervaren hoe het is’.

 

‘Jos, je werkte een poosje geleden op Paleis het Loo. Jij hebt daar voor een doodzieke medewerker van onze stadswerf een voor hem en zijn familie onvergetelijk kijkje achter de schermen georganiseerd. Ik mocht daar als burgemeester ook bij zijn en was ook toen onder de indruk van je bescheidenheid. Je stelt jezelf vooral op de achtergrond. Je hoeft niet in de schijnwerper’, aldus Luesink.

 

Luesink vervolgt: ‘Zo was je ook altijd trouw aanwezig bij de raadsvergaderingen. De afwezigheid van jou gedurende de 12 jaar is op één hand te tellen. Jij wilde altijd als eerste de presentielijst tekenen, daar kwam je zelfs eerder voor naar de raadsvergadering. Soms stond je de griffier al in de hal op te wachten om het boek als eerste te kunnen tekenen.’.

 

2 reacties

  1. Frans Schilderman

    Jos van harte.

    Gr. Frans

  2. Frans van der Krul

    Jos,
    Hartelijke gefeliciteerd met deze Koninklijke onderscheiding.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑