Koninklijke Rotra heeft de bedrijfsonderdelen wegtransport en logistiek verkocht. Als de mededingingsautoriteit de overname goedkeurt, dan is het Kuehne + Nagel de nieuwe eigenaar. De Doesburgse onderneming wil zich volledig gaan richten op de uitbouw van zee- en luchtvaartexpeditie en binnenvaartactiviteiten.

De overname door het Zwitserse Kuehne + Nagel van de divisies wegtransport en logistiek van Koninklijke Rotra is een megaovername in de wereld van het transport. Het Doesburgse bedrijf gaat zich richten op binnenvaartactiviteiten en zee- en luchtvaartexpeditie.

Continuïteit waarborgen
De directie geeft aan deze beslissing te hebben genomen om continuïteit te waarborgen van de divisies wegtransport en logistiek. Beide takken opereerden 110 jaar onder de vleugels van het bedrijf.

Machiel Roelofsen
‘We zien al enige tijd ontwikkelingen in de markt die vragen om een doortastend antwoord’, aldus Rotra-directeur Machiel Roelofsen. ‘Het wordt op termijn lastiger om een goed dekkend Europees wegtransport partnernetwerk in stand te houden. Partners vallen weg door een overname of gebrek aan opvolging. Daarom is het goed om nu de krachten te bundelen.’

Kuehne + Nagel
Kuehne + Nagel is één van de meest succesvolle logistieke ondernemingen in de wereld en heeft reeds 120 wegtransportdepots in Europa. Deze transactie stelt het Zwitserse bedrijf in staat om het wegtransportnetwerk te versterken in Nederland en België.

Binnenvaart
Koninklijke Rotra gaat zich richten op het verder uitbouwen van zee- en luchtexpeditie, binnenvaart en het vervoer per zeeschip van windmolens.

Container Terminal
Container Terminal Doesburg (binnenvaart) wordt ‘preferred supplier’ van Kuehne + Nagel Ocean in Rotterdam, waardoor het volume stijgt. De ingang van de terminal is reeds verbreed, zodat met grotere schepen kan worden gevaren en de kosten per container afnemen.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.

Als proef draaien we de tijdelijke sluiting van de reactiemogelijkheden terug. Wel op voorwaarde dat het gezellig blijft. Daarom een aantal regels bij het reageren:

  • Reageren kan alleen met volledige naam. Dus voor- en achternaam. Dat zorgt voor meer openheid en eerlijkheid.
  • Blijf ontspannen. Reageer niet uit emotie en blijf elkaar respecteren. Ook al deel je een andere mening.
  • Schelden doen we niet. Laten we het fatsoenlijk houden.
  • Mocht het toch een rommeltje worden, dan kunnen er ‘reageerverboden’ worden uitgedeeld. Zeg maar een soort van rode kaart. Dus tijdelijk op het strafbankje.
  • Jouw onderbouwde mening vinden we belangrijk. Zorg dus voor een onderbouwing in jouw reactie zodat iedereen begrijpt waarom je het leuk, mooi, cool, vervelend of waanzinnig vindt.
  • Tel eerst tot 10, voordat je reageert. Haastige spoed is immers zelden goed. Het gaat altijd om kwaliteit, en niet om kwantiteit.