Marcel Blok is zilversmid. In de Roggestraat in Doesburg runt hij samen met Annet zijn zaak. Blok maakt uitgesproken ontwerpen, zoals hij dat zelf noemt, en vindt de Doesburger behoorlijk kunst minded. Voor de scholen in Doesburg heeft hij nog een boodschap: ‘geef les over kunst en cultuur’. Deze keer Marcel Blok in onze rubriek rond de Culturele Zondag; Kunst in Beeld.


Wat is bijzonder aan uw atelier?
De grote verscheidenheid aan gereedschappen en materialen. In ons atelier werken we samen; Annet is goudsmid en maakt en ontwerpt sieraden; Marcel is zilversmid en maakt en ontwerpt objecten en gebruiksvoorwerpen. Deze combinatie geeft uitgesproken ontwerpen.


Welke expositie/collectie is er te zien?
Onze collectie met sieraden en zilver naar eigen ontwerp.

Hoe belangrijk is kunst voor Doesburg?
We denken dat kunst voor Doesburg zeker een toegevoegde waarde is. Het geeft Doesburg een gevarieerd aanzien en als er meer kunstenaars zijn dan versterken we elkaar en is voor de mensen ook weer interessanter om naar Doesburg te komen.


Hoe kunst minded is de Doesburger?
Wij hebben het gevoel dat een behoorlijk aantal inwoners van Doesburg en omgeving geinteresseerd zijn in kunst en cultuur. Er wordt heel veel gedaan en georganiseerd om mensen naar Doesburg te trekken voor kunst en cultuur. Om de interesse onder de mensen te vergroten is het belangrijk kinderen op scholen kennis/onderwijs te geven over kunst en cultuur.


Waar kennen we Marcel Blok nog meer van?
Voornamelijk door zijn werkzaamheden; onder andere het ontwerpen en vervaardigen van de penning voor de gemeente Doesburg,en het maken van de ambtsketen voor de gemeente Zutphen afgelopen jaar. Ook zijn we vaste deelnemers van Nationale Zilverdag, en nemen we met regelmaat deel aan (zilver)exposities.


Vertel eens iets verrassend over uzelf?
Ik ben altijd op zoek naar de meest ideale smeedhamer. Verder heb ik passie voor alles wat met kunst te maken heeft. En ik speel barokluit.


Zilversmederij Blok
Roggestraat 12
6981 BK Doesburg
0313-484771
www.zilverblok.nl


Fotografie: Joost de Wolf / JdW Fotografie uit Doesburg