Leerlingen van basisscholen in Doesburg volgen bij Jongerencentrum 0313 workshops over ‘vrijheid’, georganiseerd door het 4-5 Mei Comité Doesburg. Kunstburg en Claus ondersteunen de activiteiten.

Hoe bereik je jongeren om te praten over “vrijheid”? Jongerencentrum 0313 helpt het 4 en 5 Mei Comité Doesburg daar bij. Tijdens de verschillende voorjaar-workshops voor leerlingen van de bovenbouw van de basisscholen bij 0313 gaan enkele Veteranen in gesprek met de kinderen over hun beleving rond “vrijheid”.

De scholieren gaan daarna door het tekenen op wandtegels antwoord geven op de vraag: ‘Wat is voor jou vrijheid?‘ Inmiddels hebben op vrijdag 22 en 29 maart twee zeer geslaagde workshops plaatsgevonden.

Leerlingen van de basisscholen Horizon Stad en Anne Frank luisterden vol interesse naar verhalen van respectievelijk een Nieuw-Guinea Veteraan en een Kosovo Veteraan. En aansluitend werden prachtige uitingen rond Vrijheid getekend op tegels.

Die wandtegels worden later door vrijwilligers op tableaus bevestigd om op de scholen en elders tentoongesteld te kunnen worden. Het moment waarop en waar de tableaus voor het eerst te zien zullen zijn wordt later bekend gemaakt.

Het materiaal voor de workshops werd kosteloos beschikbaar gesteld door de Doesburgse firma’s Kunstburg en Claus. De volgende workshop is op 26 april 2019 voor leerlingen van De Wetelaar.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.