Smakelijk Thuys uit Zutphen gaat de warme maaltijden verzorgen in het Grotenhuys. Dat laat de gemeente weten. De keuze is tot stand gekomen na een test met proefmaaltijden.

Smakelijk Thuys is een bedrijf van Sander Monsma, die ruim tien jaar ervaring heeft in diverse keukens. Op zijn website laat hij weten passie te hebben voor maaltijdservice en kennis, ervaring en plezier als kok mee te nemen.

Rond de jaarwisseling ontstond er in Doesburg beroering na de aankondiging van het stopzetten van de samenwerking met de vaste cateraar. Wethouder Van Veldhuizen beloofde de gemeenteraad en bezoekers dat er tijdig een oplossing zou komen.

Die is gevonden in een samenwerking met Smakelijk Thuys. Na een uitgebreide test met proefmaaltijden, kozen de bewoners van Grotenhuys Smakelijk Thuys als aanbieder voor de warme maaltijd. Smakelijk Thuys zal vanaf 1 april 7 dagen in de week tussen 12 en 1 uur een warme maaltijd verzorgen.

Wethouder van Veldhuizen: ‘Ik ben trots op de bewoners van Grotenhuys. Dankzij hen kon er snel een goede aanbieder gekozen worden. Ook namens de gemeente een dankjewel aan Zorgbelang die vanuit de Leefbaarheidsalliantie van de Provincie Gelderland het proces in goede banen heeft geleid’.

Het gezamenlijk eten in Grotenhuys heeft voor veel mensen een belangrijke functie. Herman Boegman, lid van de bewonerscommissie, onderschrijft dat. ‘Het was voor mij een bijzonder proces om mee te maken. Het is fijn dat we weer samen lekker kunnen eten. Ook mensen buiten Grotenhuys zijn welkom. Zo komt er iedere dag een meneer wiens vrouw op de Hessengracht woont. Maar er is altijd plek voor meer mensen.’

Niet alleen is gekeken naar de smaak van de maaltijd en de diversiteit van het aanbod. Ook de kosten van de maaltijd speelde een belangrijke rol in de keuze. Deze zijn nagenoeg gelijk gebleven en bedragen ongeveer 8,50 euro. De gemeente ondersteunt het programma financieel door onder meer de ruimte ter beschikking te stellen. Niet alleen voor de bewoners van Grotenhuys, maar ook voor de wijkbewoners en verenigingen uit Doesburg.

Voor nagenoeg alle medewerkers die voor de veranderingen actief waren in Grotenhuys, is een nieuwe plek gevonden. Op dit moment worden de laatste zaken geregeld waardoor ook de activiteiten die in Grotenhuys worden aangeboden, gewoon door kunnen gaan.

Lees ook:
Keuken Grotenhuys dicht per april 2019

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.