Bezoekers van Doesburg moeten half april rekening houden met tijdelijke wegwerkzaamheden rondom het stadscentrum. Van maandag 15 april om 07.30 uur tot en met zaterdag 20 april om 18.00 uur is de Koepoortwal afgesloten.

De afsluiting geldt voor gemotoriseerd verkeer. Het verkeer wordt omgeleid via de provinciale weg. Voetgangers en fietsers kunnen gebruik maken van het voetpad.

De halteplaatsen op de Koepoortwal en de Karel Doormansingel worden tijdens de afsluiting van de Koepoortwal buiten gebruik gesteld. De buslijnen 70, 29 en 26 gaan daarom tijdelijk over de Lindewal, Burgemeester Nahuyssingel in de richting van de Meipoort.

Er wordt een tijdelijke halteplaats ingericht aan het begin van de Lindewal-Koepoortstraat. De halteplaats Meipoort blijft bereikbaar voor reizigers.

Aanleiding voor de verkeershinder is werk aan de weg. Bij hevige regenval ontstaat er overlast bij woningen in de Windmolenstraat. Om deze overlast in de toekomst te beperken, wordt de riolering in de Windmolenstraat aangepakt.

De wegwerkzaamheden worden uitgevoerd door de firma Hoornstra uit Doesburg. Het vrachtwagenverbod op de Lindewal blijft ook tijdens de afsluiting van de Koepoortwal gehandhaafd.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.