Speciaalzaak Kunstburg is winnaar geworden van de eerste editie van de nieuwe ondernemerswedstrijd ‘Doesburgse Ondernemer van het Jaar’. Eigenaar Henny Noordermeer kreeg de prijs uitgereikt door burgemeester Loes van der Meijs.

In Ondernemershuis Hanzegilde werd Kunstburg tijdens een feestelijke bekendmaking als een van de twaalf maandwinnaars uitgeroepen tot overall-winnaar. Het mag zich daarmee ‘Doesburgse Ondernemer van het Jaar 2018’ noemen.

Voor winnaar Henny Noordermeer waren er bloemen, een trofee, een speld en een cheque voor een professionele bedrijfsfilm. De overige maandwinnaars werden ook in het zonnetje gezet en kregen allen een bijzondere speld, ontworpen door de Doesburgse ontwerpster Laura Egbers.

Beoordelingsmatrix
De jury beoordeelde de twaalf maandwinnaars aan de hand van een beoordelingsmatrix met daarop 7 punten. Kunstburg maakte het verschil op de onderdelen lef, ontwikkeling en toegevoegde waarde. De speciaalzaak in teken- en verfartikelen groeide de laatste jaren stapsgewijs naar een uiterst complete (web)winkel. De verhuizing naar een groter pand in de Kerkstraat, was aanleiding om Kunstburg uit te roepen tot maandwinnaar van de maand april 2018.

Om maandwinnaar te worden moet een bedrijf of ondernemer een noemenswaardig nieuwsfeit hebben behaald in die maand. De twaalf maandwinnaars zijn begin dit jaar door de jury beoordeeld op de onderdelen nieuwswaarde, lef, ontwikkeling, toegevoegde waarde, innovatief, impact en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. De jury bestaat uit Loes van der Meijs (burgemeester), Herman Geereking (Vitalisering Binnenstad Doesburg), Rob Appelhof (Voorzitter Stichting Centrum Belang), Jelle Koning (Hanzegilde) en Richard Kok (DoesburgDirect.nl).

Maandwinnaars
De twaalf maandwinnaars zijn: Ter Steeg Lederwaren, Gietburg Group, Only for Men, Kunstburg, Goudsmid Laura Egbers, Hapas & Tapas bij de Bouche, Building Colours, Esther Pelgrom Zang, Hot Rod, Xycleservice, Bloem en Kunst Doesburg en Gravuur Andre Bikker.

De prijs Doesburgse Ondernemer van het Jaar is een initiatief van ondernemershuis Hanzegilde en online platform DoesburgDirect.nl. De initiatiefnemers willen met de prijs lokaal ondernemerschap stimuleren, onder de aandacht brengen en belonen.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.