Het gemengde a capellakoor Monda Muziko treedt op zondag 10 februari op in de Gasthuiskerk in Doesburg. Het optreden begint om 15.00 uur.

Monda Muziko wordt geleid door Pleun Sluiter. Het repertoire omvat wereldmuziek, klassiek en popmuziek. Moda Muziko neemt de luisteraar op zondag 10 februari om 15.00 uur mee over de hele wereld, van Letse slaapliedjes tot volksmuziek uit Mozambique. De afwisseling van koor en solozang en de intermezzo’s van Quatre Voix maken dit concert tot een verrassing.

Het koor ontstond aan de hand van een cursus stemvorming in 2010 aan de Volksuniversiteit te Zutphen. Na 8 lessen hadden de cursisten de smaak van het zingen te pakken en begonnen ze voorzichtig als koortje. Inmiddels mogen zij zich een volwaardig koor noemen en zingen ze vol passie de sterren van de hemel.

Vanwege het wereld repertoire heeft het koor in 2017 de naam Monda Muziko aangenomen, wat “ wereldmuziek betekent in het Esperanto. In 2015 begonnen vier ambitieuze koorleden aan een extra zangproject en vormden het kwartet Quatre Voix. Ook zij zijn tijdens het concert te horen.

Een toegangskaart kost 7,50 euro en is te bestellen via www.gasthuiskerkdoesburg.nl.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.