Bij Kunstburg in de Kerkstraat in Doesburg is op zaterdag 20 april tussen 11.00 en 16.00 uur een bijzondere schilderdemonstratie bij te wonen. De bekende kunstschilder Gerd Renshof laat aan het publiek zien hoe de 17e eeuwse kunstschilders hun schilderijen schilderden.

De Hollandse schilders uit de gouden eeuw als Rembrandt en Vermeer waren vermaard om het licht wat zij in hun schilderijen wisten te brengen. Renshof heeft zijn hele leven studie gemaakt van de technieken die deze kunstenaars gebruikten en vertelt hier tijdens deze demonstratie op levendige wijze over. Uiteraard is het voor het publiek mogelijk om vragen te stellen.

Renshof is internationaal bekend met zijn realistische stillevens van oude boeken en folianten. Momenteel schildert hij vooral nachttaferelen. Donkere straatjes met hier en daar een lamp. Naast zijn eigen schilderspraktijk geeft Renshof ook les: in 2009 heeft hij Academie Renshof opgericht, ondertussen één van de grootste particuliere schilderacademies van het land.

De toegang tot de demonstratie is vrij en te bezichtigen van 11.00 tot 16.00 uur.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.