Henk en Joyce Drost zijn de nieuwe eigenaren van ijssalon La Strada in Doesburg. Vanaf begin april, wanneer het ijsseizoen begint, gaat het bedrijf in de Meipoortstraat door het leven als IJssalon Hendrick. De zaak maakt en verkoopt ambachtelijk kwaliteitsijs, schenkt koffie van het bekende merk Illy en levert aanverwante ijsproducten zoals ijstaarten, ijslollies en Brusselse wafels met ijs.


Veertien jaar lang stond het bedrijf onder leiding van de familie De Vrugt. Daar komt bij de opening op 2 april een eind aan.


Henk en Joyce Drost zijn geen onbekenden in het ijsvak. Joyce is 15 jaar geleden begonnen bij IJssalon I-Gemelli in Oosterbeek, waar ze de kneepjes van het vak heeft mogen van de toenmalige eigenaar Jan Jansen. Henk is op zijn veertiende begonnen bij Martino IJs in Rhenen, waar hij onder leiding van Meesterijsbereider Maarten Colijn alles heeft mogen leren wat hem vandaag de dag tot een succesvol ijsbereider heeft gemaakt.


Momenteel wordt de ijssalon verbouwd. Zowel het interieur als het exterieur krijgen een nieuw look. De belangrijkste verbouwing bestaat uit het inrichten van een professionele ijskeuken. In deze open keuken zal het ijs in het zicht van de gast op ambachtelijke wijze worden gemaakt.


De officiële opening en receptie is maandag 2 april tussen 19.00 en 21.30 uur. Vanaf 3 april is IJssalon Hendrick open voor iedereen. Op woensdag 4 april is een speciale actie waarbij iedereen tussen 14.00 en 18.00 uur een gratis ijsje krijgt.