Wie graag de aantrekkingskracht van vestingswallen van Doesburg wil leren kennen, kan op zaterdag 13 oktober meelopen met de vestingswandeling. Het is de laatste van dit jaar en start om 10.00 uur.

De laatste Vestingwandeling van dit jaar naar de Hoge Linie vindt plaats op zaterdag 13 oktober, vertrek om 10.00 uur vanonder het viaduct bij de Panovenweg te Doesburg. Men dient zich vooraf op te geven (uiterlijk tot vrijdag 15.00 uur) bij Streekmuseum De Roode Tooren, telefoon 0313-474265 of via email: museum@deroodetooren.nl.

Het unieke historische vestingmonument naar ontwerp van Menno van Coehoorn, waarmee met de aanleg in 1701 is begonnen, is ook als natuur- en stiltegebied van grote waarde.

Hiervan kunnen we op deze ochtend uitgebreid genieten en kennis nemen. De natuur laat zich van alle kanten bekijken en tussen de opkomende herfstkleuren zijn de contouren van het eeuwenoude vestingwerk fantastisch zichtbaar.

De rondleiders zullen u over een en ander uitgebreid informeren. Vestinggeschiedenis en natuur komen beide aan bod en gaan in dit gebied hand in hand. De gemeente Doesburg is projectmatig bezig om via het plan ‘Beleef de linies’ het gebied onder de aandacht te brengen van eenieder die historie en natuur een warm hart toedraagt.

De vestingwandelingen over de Hoge Linie worden georganiseerd door Stad en Ambt Doesborgh/Streekmuseum De Roode Tooren in samenwerking met de Stichting Menno van Coehoorn, Staatsbosbeheer en de Vogelwerkgroep van Stad en Ambt Doesborgh. Duur van de wandeling is ongeveer 2 uur. Het is raadzaam laarzen of stevig schoenen aan te trekken. Aan deelname aan de Vestingwandeling zijn geen kosten verbonden.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , Partyboerderij De IJsselhoeve en Binkies , MKB Tele.com, Etos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.