De gemeente Doesburg wil de horecavergunning van Caldo e Freddo intrekken. Eigenaar Bert-Jan Knapen vindt het besluit disproportioneel en vecht het aan.

Knapen laat weten een schrijven te hebben ontvangen waarin zijn horecazaak per 17 oktober dicht moet. ‘De gemeente vindt dat ik slecht levensgedrag vertoon en baseert zich daarbij op een paar overtredingen’, aldus Knapen.

Knapen vervolgt: ‘Ik vind dat de gemeente disproportioneel en te zware maatregelen neemt. Slecht levensgedrag is interpretabel en we spannen een kort geding aan. Morgen bekijk ik met een horeca-advocaat hoe we het kort geding gaan voeren’.

Knapen stelt dat er nooit gedoe is in zijn zaak en dat het een gezellige huiskamer is waar mensen elkaar ontmoeten en graag komen. Er zijn volgens Knapen al plannen van vaste gasten om een petitie te starten om de zaak open te houden.

Sluiting van de zaak, kan volgens Knapen leiden tot een faillissement. ‘Daarom zetten we in op het open blijven van Caldo e Freddo tijdens de bezwaarprocedure. Zo’n procedure kan lang duren en bij een langdurige sluiting betekent dat automatisch een faillissement’, aldus Knapen, die volgens eigen zeggen aan de vooravond staat om zijn zaak een upgrade te geven.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , Partyboerderij De IJsselhoeve en Binkies , MKB Tele.com, Etos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.