Het Lalique Museum in Doesburg heeft een mijlpaal gehaald. Vandaag laat het weten dat het de 30.000ste museumbezoeker heeft begroet.

Het Lalique Museum is geheel gewijd aan de da Vinci van de juwelen- en glaskunst, René Lalique (1860-1945). Zijn werk is vervuld van symboliek en “geheime” details. Lalique werkte namelijk met een loep en in het museum zijn touchscreens waar de bezoeker de details van de objecten die tentoongesteld zijn kan inzoomen.

Het museum schenkt daarnaast aandacht aan werken van tijdgenoten zoals Jan Toorop. Gidsen geven uitleg bij de collectie. De museum bezoekers kunnen eveneens gebruik maken van een lezing van de conservator.

Het Lalique Museum vormt een belangrijke speler bij het trekken van toeristen. De toeristische trekpleister is nu nog gevestigd in de Gasthuisstraat, maar gaat op de duur verhuizen naar een ander, groter pand in onze historische binnenstad.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.com, Etos Doesburg, Bennie’s Barber Shop en Djoke.nl.