Leerlingen van basisschool De Ark in Doesburg hebben 90 schoenendozen gevuld en versierd voor kinderen die slachtoffers zijn van de natuurramp op de Filippijnen. De dozen zijn gevuld met schriften, pennen, potloden, tandenborstels, tandpasta, zeep, knuffels en klein speelgoed zoals ballonnen en knikkers.

 

Op de twee locaties van De Ark (locatie Beinum en locatie Stad) werden de afgelopen tijd schoendozen gevuld en versierd door de schoolkinderen. Dit onder de noemer ‘Edukans schoenmaatjes’, een landelijk organisatie die schoenendozen door kinderen laat vinden en deze gevulde dozen overhandigt aan arme kinderen.

 

De 90 schoenendozen van De Ark worden door ‘Edukans schoenmaatjes’ per vrachtauto en boot afgestuurd naar de Filippijnen. De dozen worden daar uitgedeeld aan de kinderen die zijn getroffen door de natuurramp.

 

De Filippijnen werd begin november getroffen door de supertyfoon Haiyan. De storm zorgde voor meer dan 5.000 dodelijke slachtoffers. Daarnaast raakten vele duizenden mensen hun huis kwijt als gevolgd van hevige wind en regenval. Volgens schattingen zijn meer dan elf miljoen Filippijnen getroffen door de storm.

 

De Ark