Dichter en prozaschrijver H.C. ten Berge draagt op zondagmiddag 13 november voor uit zijn omvangrijke oeuvre. Dat gebeurt om 15.00 uur in de Gasthuiskerk in Doesburg. Er zijn nog kaarten te bestellen om hierbij aanwezig te zijn.

H.C. ten Berge (geb. Kerstmis 1938) is dichter, prozaschrijver, essayist en vertaler. Hij debuteerde in 1964 met de bundel Poolsneeuw. De roman Het geheim van een opgewekt humeur (1ste deel van een drieluik) werd bekroond met de Multatuliprijs, zijn gehele oeuvre met de Huygens- en de P.C.Hooftprijs. In 2003 ontving hij de A. Roland Holst-penning voor poëzie.

Zijn gedichten tot 1993 werden verzameld in Materia Prima. In 2014 verscheen Cantus Firmus, gedichten 1993 – 2013. Enkele recente titels: Op een mat van gele veren, poëzievertalingen 1968 – 2003; Voorbeeldige vertellingen en hun versluierde betekenis (45 mythen en hun achtergronden) en De stok van Schopenhauer, een documentaire roman uit 2012.

Onlangs verscheen bij Uitgeverij Atlas/Contact zijn nieuwe bundel Splendor. Ten Berge bracht ook een luisterboek uit met als titel ‘Folmer verdwijnt & andere verhalen’. De maar liefst 9 uur durende CD sprak hij zelf in.

Op zondagmiddag 13 november is er gelegenheid om met de dichter in gesprek te gaan en er zijn ook een aantal bundels van hem te koop die hij graag wil signeren. H.C. ten Berge is op uitnodiging van DichterbijdeIJssel te gast in Doesburg.

Een toegangskaart om bij deze middag aanwezig te zijn kost 10 euro en is te bestellen via www.gasthuiskerkdoesburg.nl.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsLekkerszenZoRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk Doesburg,  Stadshotel Doesburg , Edelsmederij Tobias en Brasserie Het Zesde Zintuig.