Kunsthistorica Maria Driessen bespreekt op woensdag 9 november om 20.00 uur in een lezing het leven en werk van de beeldhouwer Auguste Rodin. Driessen gaat in op de betekenis van Rodin voor de moderne kunst. Gasthuiskerk Doesburg organiseert op 23 november ook een excursie naar het Groninger Museum.

De Denker, het beeld dat Auguste Rodin maakte in 1903 is misschien wel het bekendste of meest iconische werk van deze impressionistische Franse beeldhouwer. De expositie Rodin – Genius at work toont is met ruim 120 beelden en 20 werken op papier de grootste Rodin-tentoonstelling ooit in Nederland. Maria Driessen geeft in haar lezing informatie en achtergronden.

Auguste Rodin (1840-1917) was een van de grootste en invloedrijkste beeldhouwers van de moderne tijd. In zijn werk gaat het niet alleen om de geïdealiseerde vormen van het menselijk lichaam, maar ook om het tonen van het maakproces zelf.

Rodin – Genius at Work toont gipsen en bronzen beelden, waaronder bekende werken als De Denker en Balzac, marmeren figuren, keramiek en nooit eerder vertoonde foto’s die blijk geven van de creativiteit van de kunstenaar.

Historica en kunsthistorica Maria Driessen geeft cursussen in Nijmegen en Doesburg in de Villa Mondriaan in Winterswijk. Daarnaast geeft ze lezingen op locaties in Gelderland en daarbuiten.

Een toegangskaart bedraagt 10 euro.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsLekkerszenZoRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk Doesburg,  Stadshotel Doesburg , Edelsmederij Tobias en Brasserie Het Zesde Zintuig.