Astronoom en natuurkundige Henk Geuverink geeft op woensdag 31 januari om 20.00 uur in Gasthuiskerk Doesburg een lezing over het Universum. Hij vertelt over de opbouw van het heelal, de bouw van sterren, kernfusie en de relativiteitstheorie van Einstein. De lezing bevat een verrassingsonderdeel met een hoog WOW-gehalte: ‘Amazing Facts.’

De precieze inhoud van de lezing en van die amazing facts houd Geuverink nog even geheim, want ‘anders is het cadeautje geen verrassing meer.’ Na de pauze worden dia’s getoond van sterrenkundige objecten. Geuverink geeft zijn lezingen zo dat zowel β- als niet-β mensen aan hun trekken komen.

Drs. Henk G. Geuverink studeerde in de jaren zestig wiskunde, natuurkunde en sterrenkunde aan de Universiteit Utrecht. Zijn leermeesters waren professoren als Freudenthal, Minnaert en Kees de Jager. Geuverink werkte zelf in het voortgezet onderwijs en het hbo als docent wiskunde.

Tegenwoordig is hij docent aan Nyenrode Business Universiteit, maar de sterrenkunde heeft hem nooit losgelaten. Vooral de laatste 10 jaar heeft hij zich naast de sterrenkunde veel beziggehouden met de relativiteitstheorie van Einstein en de consequenties daarvan voor het heelal.

Het bijwonen van de lezing kan door een kaart van 5 euro te kopen via www.gasthuiskerkdoesburg.nl.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde ZintuigPartyboerderij De IJsselhoeve en Binkies , MKB Tele.com en Etos Doesburg.