Er komt een extra vertoning van de film ‘Loving Vincent’ in Het Arsenaal. Op vrijdagavond 26 januari om 20.00 uur draait de met de hand geschilderde animatiefilm opnieuw in Filmhuis Doesburg.

De ontstaansgeschiedenis van het Pools-Britse project is er één die zich enkel laat uitdrukken in superlatieven. Het was een monnikenwerk om de eerste geheel met de hand geschilderde animatiefilm tot stand te laten komen.

Een hele fabriekshal met 125 kunstenaars uit zeven verschillende landen werkten aan het ruim 90 minuten durende project, dat uit meer dan 65.000 frames bestaat, allen zijn met de hand geschilderd door kunstenaars die dezelfde techniek als Van Gogh hanteerden.

Net wanneer Vincent succesvol begint te worden, pleegt hij zelfmoord. Was het vanwege zijn geestelijke gezondheid, problemen met zijn broer of een wanhoopsdaad om meer erkenning te krijgen? Of was het helemaal geen zelfmoord?

Armand Roulin, de zoon van Van Goghs postbode, gaat naar Auvers om daar het mysterie rond Vincents dood te ontrafelen. De verschillende mensen (allemaal geschilderd door Van Gogh) die hij tijdens zijn reis ontmoet, hebben elk hun eigen verhaal. Loving Vincent won meerdere internationale prijzen.

Ook nu verwacht Filmhuis Doesburg weer veel belangstelling voor de 94-minuten durende film. Geadviseerd wordt om vooraf kaarten te bestellen via www.filmhuis-doesburg.nl.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde ZintuigPartyboerderij De IJsselhoeve en Binkies , MKB Tele.com en Etos Doesburg.