Marieke de Bruijn trapt Preek van de Leek af

Het nieuwe seizoen van Preek van de Leek, een presentatie over een bepaald onderwerp, start op zondag 1 september. Op het programma in de Martinikerk staat psychosociaal therapeut Marieke de Bruijn uit Doesburg.

De Bruijn houdt de preek van de leek met als thema ‘Wat bezielt ons eigenlijk?’. Ze heeft het over het vinden van de balans tussen onze autonomie en onze onderlinge afhankelijkheid.

Autonomie als vrijheid om je zelfstandig te ontwikkelen. Dat staat niet los van de ander. De ander als hindernis of als mogelijkheid om vrijheid in verbondenheid te ontdekken.

Marieke de Bruijn gaat in haar preek in op het boek Job. Job stelt de vraag naar de zin van het lijden. Hoe transformeren we de pijn die we oplopen in het leven door welke omstandigheden dan ook en door het contact met de ander tot vrede in ons hart?

De Preek van de Leek begint om 16.00 uur. Inloop met koffie en thee is vanaf 15.30 uur. De toegang is gratis. Er gaat een collectezak rond om de onkosten te bestrijden. Na afloop is er gelegenheid om elkaar onder het genot van een drankje te ontmoeten.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.

Als proef draaien we de tijdelijke sluiting van de reactiemogelijkheden terug. Wel op voorwaarde dat het gezellig blijft. Daarom een aantal regels bij het reageren:

  • Reageren kan alleen met volledige naam. Dus voor- en achternaam. Dat zorgt voor meer openheid en eerlijkheid.
  • Blijf ontspannen. Reageer niet uit emotie en blijf elkaar respecteren. Ook al deel je een andere mening.
  • Schelden doen we niet. Laten we het fatsoenlijk houden.
  • Mocht het toch een rommeltje worden, dan kunnen er ‘reageerverboden’ worden uitgedeeld. Zeg maar een soort van rode kaart. Dus tijdelijk op het strafbankje.
  • Jouw onderbouwde mening vinden we belangrijk. Zorg dus voor een onderbouwing in jouw reactie zodat iedereen begrijpt waarom je het leuk, mooi, cool, vervelend of waanzinnig vindt.
  • Tel eerst tot 10, voordat je reageert. Haastige spoed is immers zelden goed. Het gaat altijd om kwaliteit, en niet om kwantiteit. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑