Marijke Schellekens, die met haar galerie Per Sonare recent nog uitgebreid in beeld was op DoesburgDirect.nl, vertegenwoordigt Doesburg bij het kunstproject HANSEartWORKS in Litouwen in mei 2011. De fractievoorzitters van de gemeenteraad Doesburg hebben de kunstenares hiervoor geselecteerd. HANSEartWORKS is onderdeel van de jaarlijkse Internationale Hanzedagen die in mei 2011 wordt gehouden in Kaunas in Litouwen.


Ruim 180 internationale Hanzesteden doen mee aan de Hanzedagen. Dit jaar wordt voor de vijfde keer de expositie HANSEartWORKS gehouden. Het gaat hierbij om een kunstexpositie waarvoor alle aangesloten Hanzesteden ieder jaar één kunstenaar uit de eigen stad kunnen selecteren. De expositie is ieder jaar in een andere Hanzestad.


Het werk van Schellekens is een foto-installatie, bestaande uit vijf grote overlappende fotoplaten met een impressie van Doesburg, gebaseerd op het thema ‘Samenvloeiing’. Inzendingen voor deelname waren er dit keer van de volgende Doesburgse kunstenaars: Corinne Boureau (brons), Marijke Schellekens (foto installatie), Ruud Smit (ambachtelijke foto) en Peter Bakker (foto op aluminium).


Alle geselecteerde kunstenaars zijn door de Hanzestad Kaunas uitgenodigd om voorafgaande aan de officiële opening, veertien dagen van te voren in de stad te verblijven. Zij krijgen de mogelijkheid om hun werk te installeren voor de expositie, die in het stadspark in het centrum van Kaunas is. De expositie is vanaf de openingsdatum op 19 mei, nog twee maanden te bezichtigen.


De Internationale Hanzedagen worden gehouden van 19 tot 22 mei 2011.


Zie ook:
Kunst in Beeld: Marijke Schellekens