Maurice van Hoek is op vrijdag 17 februari om 20.00 uur met zijn band te gast in Gasthuiskerk Doesburg. In december 2015 stond Van Hoek al eens in de Gasthuiskerk, toen samen met Douwe Bob.

Amper 24 jaar oud is hij nu al van een niveau waarvoor zelfs vanuit Nashville een batch of approval kwam. Van Hoek schrijft americana over zijn leven als reiziger en dwaler en over problemen die hij tegenkomt in vriendschappen en relaties.

Op een reis door Amerika heeft Van Hoek zijn stijl gevonden. Zijn debuutalbum bevat songs over verliefd worden maar moeten loslaten, verder gaan en jezelf vinden in situaties waarin je goed moet anticiperen en impulsief beslissingen moet durven maken. Een echte levensreis.

James Taylor
Zijn muzikale invloeden haalt Van Hoek uit klassieke country en americana muziek van artiesten als James Taylor en de Eagles, en uit moderne songwriters zoals Ryan Adams.

De band werd gevormd na terugkomst uit Amerika, toen Van Hoek zijn ervaringen had omgezet in nummers. Hij vond David Gram, Stan de Kwaadsteniet, Danny van ’t Hoff en Rafael Schwiddessen.

Live Forevermore
Samen met deze muzikanten arrangeerde hij de nummers in mei 2015. Het album Live Forevermore ontstond in 3 repetities en werd opgenomen in een oud klooster, afgeschermd van de bewoonde wereld in Noord-Limburg onder leiding van Wannes Salomé.

Het optreden begint om 20.00 uur en een toegangskaart kost 13 euro.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Datzijn XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias en Brasserie Het Zesde Zintuig.