Meesterlijke jazz van Rembrandt Frerichs in Gasthuiskerk

Op zaterdag 24 maart om 20.00 uur speelt het Rembrand Frerichs Trio op meesterlijke wijze werk uit het Amerikaanse jazz repertoire. Een toegangskaart kost 13 euro.

Rembrandt Frerichs, Tony Overwater en Vinsent Planjer passen er echter voor om de gebaande paden te bewandelen. Het trio staat bekend om zijn brede muzikale blik en de samenwerking met klassieke musici en vervult vaak een pioniersrol in de samenwerking met musici uit het Midden-Oosten.

Het spel van Rembrandt Frerichs is even memorabel als zijn voornaam. De jonge muzikant met opmerkelijke koteletten heeft een gemakkelijk herkenbare persoonlijke stijl ontwikkeld. Hij mengt en koppelt daarin elementen uit diverse stijlen op een artistieke en interessante manier. Door zijn energie te richten op ideeën die voor hem betekenisvol zijn, weet hij ze ook te realiseren. Frerichs is vertrouwd met de jazztraditie, maar zijn nieuwsgierigheid is gebleven.

De manier waarop hij zoekt naar een nieuw muzikaal idioom doet hem de grenzen verleggen van klassieke naar geïmproviseerde en wereldmuziek. Op 22-jarige leeftijd debuteerde Frerichs al op het North Sea Jazz Festival. In die tijd ontving hij ook een beurs om in de Verenigde Staten te studeren en al meteen na zijn afstuderen ging hij les geven aan verschillende muziekopleidingen. Op dit moment is Frerichs hoogleraar jazzpiano aan het conservatorium van Utrecht.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde ZintuigPartyboerderij De IJsselhoeve en Binkies , MKB Tele.com, Etos Doesburg en BBS.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑