Directeur Harm Roelofsen van Rotra, wethouder van economische zaken Ellen Mulder en manager operations Matty Smit van Ubbink hebben donderdag de nieuwe welkomstzuil aan het begin van de Verhuellweg onthuld.

Daarmee openden zij officieel het vernieuwde bedrijventerrein Verhuellweg. En sloten ze de zeven maanden durende, ingrijpende vernieuwing af.

Er is een hoop vernieuwd. Zo is er nu een rijbaan met een stevige fundering en een nieuwe asfaltverharding. De parkeerplaatsen, inritten, laad- en losplekken en de groenstroken zijn vernieuwd.

De straatverlichting is verplaatst naar de andere kant van de weg en een deel van de riolering is aangepast. Verder is er een hekwerk rondom Rotra en zijn er fietssugestiestroken aangebracht.

Ook zijn verbeteringen aangebracht aan een deel van de voorterreinen en voorgevels van de bedrijven Rotra en Ubbink.

Het project kostte in totaal 1,1 miljoen euro. 570.000 Euro daarvan komt voor rekening van de provincie middels een subsidie. De gemeente betaalt 320.000 euro en de bedrijven Rotra en Ubbink hebben beiden 125.000 euro bijgedragen.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde ZintuigPartyboerderij De IJsselhoeve en Binkies , MKB Tele.com, Etos Doesburg en BBS.