Sterke toename aantal havengasten Doesburg

Het aantal havengasten in Doesburg is afgelopen jaar met 31% toegenomen ten opzichte van het jaar daarvoor. Ook het aantal betalende camperaars steeg hard.

Dat blijkt uit cijfers van de gemeente Doesburg, opgevraagd door DoesburgDirect.nl. Uit de cijfers blijkt dat vorig jaar 5.155 havengasten zijn genoteerd. In 2016 waren dat er nog 3.939. Een toename van 31%.

Het aantal betalende camperaars in de Turfhaven bedroeg vorig jaar 1.970. In 2016 waren dit er 1.052. Een forse toename van 87%.

In het naseizoen van 1 november tot en met 30 maart hoeven camperaars niet te betalen voor hun verblijf. Het werkelijke aantal bezoekende camperaars ligt waarschijnlijk dus aanzienlijk hoger.

De gemeente laat weten er dat gedurende het gehele naseizoen wordt geconstateerd dat met name in de weekenden veel camperaars hun weg weten te vinden naar Doesburg.

De haven is nog in opbouw. Wanneer het sanitairgebouw en de horeca in de GTW-loods klaar zijn, wordt de haven nog aantrekkelijker, zeker ook voor de wintermaanden.

Van vrijdag 30 maart tot en met zondag 28 oktober kunnen watertoeristen en camperaars weer gebruik maken van de voorzieningen. Op dit moment worden hiervoor de laatste voorbereidingen getroffen. Dit seizoen heeft de haven gratis wifi.

De toeristen kunnen alle diensten afrekenen met de havenbetaalkaart. De tarieven hiervoor zijn dit jaar ongewijzigd gebleven.

In de ochtend en de late middag voorziet havenmeester Henk Schierboom op de steigers ‘zijn’ gasten van allerlei informatie over wat er zoal in Doesburg te beleven is.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde ZintuigPartyboerderij De IJsselhoeve en Binkies , MKB Tele.com, Etos Doesburg en BBS.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑