‘Met 8.000 bezoekers beste Pleinfeest Doesburg ooit’

Pleinfeest Doesburg, gehouden tijdens de Doesburg Binnenste Buiten, is een doorslaand succes gebleken. Ruim 8.000 bezoekers genoten van optredens van artiesten en dj’s. Daarmee was dit de beste editie ooit.

Dat meldt Aloys Seegers, de man achter Pleinfeest Doesburg. Wat 6 jaar geleden klein begon is uitgegroeid tot een van de hoogtepunten van Doesburg Binnenste Buiten, het grootste evenement op de Doesburgse kalender.

Op donderdag 12 juli verzorgden dj’s van Q Music Foute Uur voor een feeststemming. ‘Er kwamen zo’n 2.500 mensen op af, meer dan vorig jaar’, aldus Seegers.

Vrijdag 13 juli was het toppunt met 3.000 bezoekers bij Mental Theo. Seegers: ‘Het was geweldig. Die man is waanzinnig, een topentertainer. Dit was de beste avond ooit’.

Zaterdag 14 juli betrad zanger Vinchenzo het podium. Zo’n 2.500 bezoekers kwamen af op de deelnemer van The voice of Holland 2017.

‘We organiseren het pleinfeest nu 6 jaar, maar dit was de beste en meest bezochte editie tot nu toe. Ik heb nu al twee artiesten in optie staan voor volgend jaar’, verklapt Seegers, die binnenkort met de gemeente gaat evalueren.

Achter de schermen is er voor Seegers ook het een en ander veranderd. ‘Ik heb dit jaar zelf de vergunningen moeten aanvragen. Ik ben nu helemaal los van de braderie. En dat betekent dat ik zelf verantwoordelijk was voor beveiliging en EHBO. Voordeel is dat je zelf kunt schakelen met deze partijen, nadeel is dat dit flink extra kosten met zich meebrengt.’

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Partyboerderij De IJsselhoeve en Binkies , MKB Tele.com, Etos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑