De Arnhemse pianiste en zangeres Lavalu speelt op vrijdag 31 januari vanaf 20.00 uur in de Gasthuiskerk werk van haar nieuwe album Midair, dat afgelopen oktober verscheen. Lavalu werd tijdens de derde editie van 3voor12 Gelderland op 11 januari in Luxor Live voor haar Midair Tour verkozen tot beste liveact.

Dit nieuwe album is het tweede deel van het drieluik Rise, waarvan ze zich afvraagt: ‘Hoe is mijn leven als ik het zelf inricht? En wat voor muziek maak ik dan?’ De nieuw ingeslagen weg brengt haar binnen drie jaar naar Het Concertgebouw en met naar de Teldex Studios in Berlijn.

Via haar muziek graaft Lavalu al jaren haar eigen pad uit. Zo bezingt zij op Solitary High (deel één, 2017) een nachtelijk verlangen naar een ander soort liefde dan de regels die daar we daarvoor bedacht hebben.

Lavalu is geboren in Cleveland, USA. Ze is autodidact in componeren en arrangeren en schreef onder andere voor het Residentie Orkest en Het Gelders Orkest. Ze componeerde alle muziek voor het theaterspektakel Het Pauperparadijs, waarmee ze na twee uitverkochte seizoenen in de zomer van 2018 vijf weken in Carré speelde. Hiervoor werd ze als eerste vrouwelijke componist ooit genomineerd voor een Musical Award voor ‘Beste Muziek’.

Naar aanleiding van die nominatie schreef zij in NRC een vlammend opiniestuk onder de kop ‘Meiden, laat je niet afremmen.’ Met haar soloalbum ‘Solitary High’ speelde zij gedurende twee jaar meer dan tachtig shows in binnen- en buitenland.

Kaarten voor dit optreden kosten 16,50 euro per stuk en zijn online te bestelen.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.com, en Etos Doesburg