Midwinterhoorns, passie en veugelkesfamilie in de Gasthuiskerk

Niemand hoeft zich te vervelen tijdens de Doesburgse Culturele Zondag in Gasthuiskerk Doesburg. Het podium van Doesburg biedt op 3 december van 12.00 tot 17.00 uur een expositie van Ria Pelgrom en een Open Podium met een uniek optreden van de Midwinterhoorngroep Doesburg.

Ria Pelgrom houdt van gevarieerd. Ze heeft een passie voor stoffen en structuren, en dat is in haar schilderijen terug te vinden. Pelgrim schildert in olieverf en acryl. Haar stijl is los en direct. Inspiratie vindt ze in de krant, in haar directe omgeving of gewoon tijdens een wandeling of op vakantie. Pelgroms werk varieert van kleurrijk tot ingetogen zwart wit en grijs.

Strict genomen geeft Midwinterhoorngroep Doesburg geen concerten. Maar op de eerste zondag van de advent, de eerste dag dat de midwinterhoorn zich mag laten horen, is de Doesburgse traditie gewoon onderdeel van het programma. Vanaf half 4 klinken de hoorns op en rondom de Paardenmarkt; daarna zijn de mannen van Frans Gerbrands binnen te horen.

Op het open podium brengt de Modern Mustard Jazzband, met Jorien Romp op zang, een deel van het Doesburg Jazz programma. Ineke Tonnaer speelt op de vleugel easy listening. Tonnaer is geschoold pianiste en blijkt veugelkesfamilie van iemand bij de Gasthuiskerk!Jeroen Langerak crooned samen met de Gasthuiskerk sessieband een aantal jazz-classics. De rest van het programma is zoals steeds een verrassing.

Culturele zondag 3 december. Vanaf 12.00 uur. Toegang gratis.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde ZintuigPartyboerderij De IJsselhoeve en Binkies en MKB Tele.com.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑