Fashioncheque voor lage inkomens ook te gebruiken in Doesburgse winkels

De fashioncheque voor kinderen van gezinnen met een smalle beurs is te besteden bij winkels in Doesburg. Dat laat de gemeente weten, die gezinnen die het moeilijk hebben een extra geven in de dure decembermaand.

Vandaag maakte de gemeente Doesburg bekend dat een gezin met een inkomen tot 110 procent van het bijstandsniveau voor elk thuiswonend kind onder de 18 jaar een fashioncheque van 100 euro ontvangt.

‘Met de fashioncheque krijgen gezinnen en kinderen een extraatje in de dure decembermaand. Men kan de cheque besteden in winkels in Doesburg, maar ook bij landelijke ketens. Zo is er veel keuzevrijheid en kan ieder iets naar eigen wens kiezen’, zo laat wethouder Peter Bollen weten.

Inwoners die een bijstandsuitkering via de gemeente ontvangen of in een schuldentraject zitten, krijgen de fashioncheque(s) automatisch voor hun kind(eren) thuisgestuurd. Zij hoeven daarvoor geen aanvraag te doen.

Inwoners die geen bijstand ontvangen én een laag inkomen hebben (tot 110% van het bijstandsniveau) kunnen zelf een fashioncheque aanvragen. Dat kan via het aanvraagformulier op de website van de gemeente: www.doesburg.nl/fashioncheque. Aanvragen kan tot uiterlijk 31 december van dit jaar.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde ZintuigPartyboerderij De IJsselhoeve en Binkies en MKB Tele.com.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑