Wat is jouw persoonlijke hoogtepunt van het afgelopen jaar?
De start van de BSMR op 1-1-2012. Iedereen is verwachtingsvol en enthousiast begonnen en we hebben al veel overlegd, maar zijn nog niet waar we willen zijn als BSMR. Hopelijk komt dit in 2013. Daarnaast genoten van de verkiezingen in Nederland. Het neigt hier steeds meer naar Amerikaanse praktijken, maar uiteindelijk komen ze er samen wel uit in Den Haag (of Doesburg 😉 in tegenstelling tot de starrigheid in de VS.


Wat is voor jou hèt Doesburgse moment van 2012?
Persoonlijk zijn dat de Doesburgse feesten zoals de Hanzedag, Binnenste Buiten. Heerlijk om dan door de binnenstad te lopen.
Zakelijk zijn de Open Coffee’s in het Gasthuis du Soleil, ook altijd erg leuke momenten in de maand.


Welk rapportcijfer geef je Doesburg het afgelopen jaar en waarom?
Een 7,5. De stad heeft vele mogelijkheden en veel te bieden voor diegene die er wat van wil maken en genieten. Maar zoals altijd is er ruimte voor verbetering, zoals in elke stad, maar langzaam worden er vorderingen gemaakt.


Welke droom wil je komend jaar verwezenlijken?
Met de BSMR meer adviezen aan het college van  B & W kunnen geven en inhoudelijk kunnen meehelpen aan het sociale en maatschappelijke beleid. Dit zou meer recht doen aan de reden waarom dat de gemeenteraad de BSMR heeft ingesteld.


Eén, ja slecht één, rake tip om Doesburg nog mooier te maken.
Meer kleur in de binnenstad. Klinkt misschien erg cliché, maar bloemen fleuren een dag op. Als je door een oude stad zoals Doesburg loopt en je hebt mooi gekleurde bloemen op elke hoek, wordt je daar erg vrolijk van. En ik verwacht de Doesburgs en toeristen ook.


Tot slot nog een geheimtip. Wat moeten we in Doesburg absoluut bekijken komend jaar?
Als hondenbezitter loop ik regelmatig langs de moestuinen bij de Panovenweg/Hoge Linie. In het late voorjaar en zomer is de nieuwe buientuin erg mooi om naar te kijken. een groot veld in een zee van bloemen. Zeker de moeite waard om een keer naar te kijken als het in bloei staat.