Wat is jouw persoonlijke hoogtepunt van het afgelopen jaar?
Tijdens een duik vakantie in Curacao hebben we een duiken gedaan op de ‘Superior Producer’; een wrak op ongeveer 20-30 meter diepte. Na een verkenningsduik, zijn we met een kleine groep het wrak ingegaan. Voor was dit een geweldige ervaring en het verleggen van een grens.


Wat is voor jou hèt Doesburgse moment van 2012?
Het moment van 2012 in Doesburg was toch wel de IJsbaan aan de Grietstraat. Ondergelopen uiterwaarden een aantal nachten goede nachtvorst zorgden voor een mooie ijsvlakte. De koek en zopie tent maakten het geheel compleet. Het zorgen voor schitterende Anton Pieck achting plaatjes.


Welk rapportcijfer geef je Doesburg het afgelopen jaar en waarom?
Doesburg krijgt dit jaar een dikke acht. Er vinden positieve ontwikkelingen plaats in de binnenstad; er staan minder panden leeg en er is een mooie mix van winkels en horecavoorzieningen. Het terras aan de IJssel van Hotel Doesburg is een schitterende plaats om te vertoeven en als kers op de taart de verbeteringen aan de Turfhaven, waar in de passantenhaven volgend jaar ook een aantal vaste ligplekken beschikbaar komt. Hier zal ik dan ook regelmatig te vinden zijn.


Welke droom wil je komend jaar verwezenlijken?
Ik heb een schitterende baan, maar ben daardoor ook veel onderweg. Duiken is voor mij een uitlaatklep. Volgend jaar hoop ik in ieder geval mijn brevet voor Dive Master te gaan halen. Daarmee kan ik ook anderen gaan leren en tonen hoe mooi de onderwaterwereld is.


Eén, ja slecht één, rake tip om Doesburg nog mooier te maken.
Verdere ontwikkeling van het gebied tussen Beinum en de binnenstad (Turfhaven / Industrie); het ligt schitterend aan het water en heeft veel potentie. Het zou een schitterend vrijetijds-, park- en horeca-gebied kunnen worden!


Tot slot nog een geheimtip. Wat moeten we in Doesburg absoluut bekijken komend jaar?
Een geheimtip is het niet echt, maar zeker in de zomer doe zoals ik en breng een bezoekje aan het terras van Caldo en Freddo voor een lekkere espresso, witte wijn of heerlijke vrijdag ‘plat-du-jour’.