Mijn 2012: Gert-Jan Tas

Wat is jouw persoonlijke hoogtepunt van het afgelopen jaar?
”Mijn” Wilma is in augustus plotseling opgenomen in het ziekenhuis met een aantal duidelijke en belangrijker, een aantal onduidelijke symptomen. Een en ander ontwikkelde zich tot een behandeling met 5½ week IC, waarin een kleine 3 weken kunstmatige coma (waarin het “kantje boord” is geweest) gevolgd door 4 weken verpleging en “maar” 2 weken revalidatie. Inmiddels doet alles het weer, is de conditie al weer aardig opgebouwd en is mijn hoogtepunt verklaard.


Wat is voor jou hèt Doesburgse moment van 2012?
Hèt moment zijn een paar politieke zaken waar je als burger soms niet helemaal de vinger achter lijkt te kunnen krijgen. Doesburg, toch relatief klein, heeft een aardig versplinterd politiek landschap dat voor mij als burger soms moeilijk begrijpelijke beslissingen tevoorschijn tovert. Met name de discussie omtrent Action/Only for Men en de gewijzigde vuilophaalmethodiek.


Bij de Action/Only for Men discussie zouden wij (=Doesburg) blij moeten zijn dat er een grote keten komt; is het niet voor de shoppers onder ons is het toch voor de werkgelegenheid. Zowel Action als Only for Men had allang open kunnen zijn!


De 3 containers die we krijgen kan ik met de beste wil van de wereld niet begrijpen; waar moeten velen van ons die dingen laten? Ik vind dit een zaak die veel beter voorbereid aan de burgers had kunnen/moeten worden voorgelegd; als ik alles lees wat er binnen de politiek heeft rondgezworven, kan ik mij niet aan de indruk onttrekken dat de ambtelijke organisatie een eenzijdig (alleen Berkel Milieu) project met meerdere alternatieven in de week heeft gelegd bij de politiek. Daarbij een gemiste kans om de milieustraat te actualiseren; als ik het vergelijk met bijvoorbeeld Bronkhorst is het “idioot” dat “wij” voor (bijna) alles wat wij inleveren aan de Koppelweg betalen moeten, en niet weinig ook!! Daarmee wordt een ontmoedigingsbeleid (vooral niet scheiden) in stand gehouden.


Welk rapportcijfer geef je Doesburg het afgelopen jaar en waarom?
Ik ben in 1990 als import Doesburger in Doesburg komen wonen. Voor die tijd woonde ik als internationaal opgegroeide “westerling” (al) een kleine 20 jaar in Arnhem en de Achterhoek en kende ik Doesburg alleen als sociaal zwakke gemeente/stad/dorp die ik nooit in overweging had genomen als Doesburg niet één van de heel weinige locaties was waar je een leuk stuk(je) grond kon kopen om zelf te (laten) bouwen.


Toen gezien dat Doesburg OOK een mooie oude kern was waar veel plannen in uitvoering waren om een en ander op te knappen. Vanaf 1990 heb ik dat proces zelf aan me voorbij zien trekken en kan alleen maar zeggen dat ik nog steeds met veel plezier in Doesburg woon. Ook in 2012 zie je veel activiteiten op het gebied van renovatie en onderhoud; niet alle gaat van een leien dakje, maar een dikke 8 is voor mij een mooi cijfer voor Doesburg en de Doesburgers.


Welke droom wil je komend jaar verwezenlijken?
Als 55-plusser zonder baan zijn dit moeilijke tijden. Al is werk niet “alles”, en is “droom” wellicht wat zwaar aangezet als je net een tijd met een zieke partner achter de rug hebt, een zinvolle dagbesteding staat toch wel hoog op het lijstje. Als één van de DoesburgDirect-lezers een tip of link heeft om deze droom te verwezenlijken, ik houd me aanbevolen! (technisch/commercieel/organisatorisch/leidinggevend, HBO+ niveau)


Eén, ja slecht één, rake tip om Doesburg nog mooier te maken.
Ik heb er twee! Het buitengebied ten noord-oosten van de N317 ontwikkelen. Niet alleen natuurschoon, maar ook historie! Daarnaast de ontwikkeling van het terrein van de oude betoncentrale. Haven met plaatsen voor campers is al een goed begin om het toerisme verder op te krikken. De ontwikkelingen van de loods en kraan zien er ook goed uit.


Tot slot nog een geheimtip. Wat moeten we in Doesburg absoluut bekijken komend jaar?
Geheimtip? Moeilijk. Ik zou zeggen de gehele oude binnenstad. Mooie panden, veel leuke/goede horeca. Culturele zondagen. Doesburg Binnenstebuiten. Enz. enz. Adverteer dat bij je vrienden en bekenden, dan wordt ook het toerisme en daarmee de economische ontwikkeling van Doesburg verder bevorderd.

1 reactie

  1. Frans van der Krul

    Hoi Gert-Jan, Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat de ambtelijke organisatie een eenzijdig (alleen Berkel Milieu) project met meerdere alternatieven in de week heeft gelegd bij de politiek.

    Antwoord:Berkel Milieu NV verzorgt in opdracht van de gemeenten Bronckhorst, Brummen, Doesburg, Lochem en Zutphen het afvalbeheer en adviseert over de toekomstige ontwikkeling en inrichting daarvan. Berkel Milieu is eigendom van de aangesloten gemeenten.

    Is het nu duidelijk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑