Wat is jouw persoonlijke hoogtepunt van het afgelopen jaar?
Ik heb tot en met mei in Kunduz gezeten. Thuis komen en met je familie herenigd worden is dan een mooi moment. Het is heerlijk om van je vrijheid te genieten en te beseffen dat we het zo slecht nog niet hebben. 


Wat is voor jou hèt Doesburgse moment van 2012?
De steun en support die ik heb ontvangen van heel veel inwoners en ondernemers uit Doesburg nadat ik het ziekenhuis werd ingereden door een man die ik aansprak op het weggooien van afval. Ik blijf erbij, we moeten elkaar blijven aanspreken op gedrag wat niet tolereerbaar is. Als we dit niet meer gaan doen wordt het pas echt zorgelijk.


Welk rapportcijfer geef je Doesburg het afgelopen jaar en waarom?
9. Het lijkt dat mensen en organisaties elkaar beter weten te vinden en er meer samengewerkt wordt. De kerstmarkt is daar een mooi voorbeeld van. Samen krachten bundelen, alleen is maar alleen.Welke droom wil je komend jaar verwezenlijken?
Een jaar in gezondheid en fysiek weer lekker aan de bak. Als ik het voorjaar weer op een top van een berg in de Dolomieten sta, dan heb ik een van mijn doelen bereikt. Verder hoop ik weer leuke activiteiten in en om Doesburg te kunnen organiseren waarbij de samenwerking met de Doesburgse ondernemers weer gezocht wordt.


Eén, ja slecht één, rake tip om Doesburg nog mooier te maken.
Het Gildehofje was vroeger een toeristische attractie waar bussen vol mensen werden afgeleverd. Ik hoop dat daar weer nieuw leven ingeblazen gaat worden. Het zou weer een mooie toeristische bezienswaardigheid moeten worden.


Tot slot nog een geheimtip. Wat moeten we in Doesburg absoluut bekijken komend jaar?
Ik heb een aantal geocaches verstopt op de mooiste locaties in Doesburg. Deze kun je (gratis) vinden als je een GPS hebt. Sommigen zijn al meer dan 800 keer bezocht. Op de site www.geocaching.com kun je de coördinaten vinden. Dit klinkt misschien ingewikkeld maar dat valt wel mee. En anders leg ik het je graag uit.