Mijn 2013: Han Jansen

Wat is jouw persoonlijke hoogtepunt van het afgelopen jaar?
Het leukst op Doesburg betrekking hebbende was voor mij de ontdekking dat een paartje slechtvalken de Martinitoren heeft uitgekozen als uitkijkpost en plek om te eten!

 

Wat is voor jou hèt Doesburgse moment van 2013?
Zonder noemenswaardige publiciteit werd de museumdag van Domus en Het Huis Doesburg een succes. Iets wat we het komend jaar dus zeker proberen te herhalen.

 

Welk rapportcijfer geef je Doesburg het afgelopen jaar en waarom?
Een zeven, vooral vanwege het feit dat een aantal organisaties er blijk van geeft steeds beter samen te kunnen werken. Uiteindelijk zullen we het, om Doesburg nog beter over het voetlicht te krijgen, met elkaar moeten doen.

 

Welke droom wil je komend jaar verwezenlijken?
Ik heb er wel meer, maar een aardig, en volgens mij goed realiseerbaar, idee zou een nestkast ergens in de toren voor ons paartje slechtvalken zijn.

 

Welke klusje of activiteit zou jij zelf willen doen om Doesburg volgend jaar nog mooier te maken?
Ik zou me met anderen willen -blijven- inzetten voor een verdergaande samenwerking tussen organisaties, met name op sociaal-cultureel gebied. Denk daarbij bijvoorbeeld aan Vereniging het Badhuis (en ‘dochters’ als Filmhuis, Dichterbij De IJssel, De Teil, Domus, Het Huis Doesburg …), Culturele Zondag, Gestichten van Weldadigheid, de mensen rond het Arsenaal, Doesburg 777 en andere initiatieven. Doesburg is niet groot en heeft beperkte middelen. Met elkaar kunnen we die zo optimaal mogelijk benutten. Daarnaast zal die samenwerking een stimulerend effect hebben: het geheel is per slot meer dan de som der delen …

 

Tot slot nog een geheimtip. Wat moeten we volgens jou in Doesburg absoluut bekijken komend jaar, en waarom?
Kijk eens met enige regelmaat naar de (omgeving van de) toren, met name naar de spuwers. Een gerede kans dat je dan een forse vogel kunt zien zitten, rustend of rondkijkend. Als we dat paartje hier aan het broeden zouden kunnen krijgen, zou dat uniek zijn. In London bij het Tate Modern of in Norwich op de kathedraal is het bekijken van deze dieren zelfs een toeristische trekpleister geworden!

 

 

1 reactie

  1. Carla Bekken

    Hallo Han, wij hebben dit ook de hele zomer gezien, wij dachten aan torenvalken….. maar zijn geen experts hierin. Maar kan wel zeggen wij hebben genoten van de toren …. met de valken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑