Naam: Camiel Banda

Bekend van: eigenaar Xycleservice


Wat is het persoonlijke hoogtepunt van het afgelopen jaar?
Met dank aan het slechte weer (ook de enige dank die ik ervoor kan bedenken, want de regen heeft ons verder niets positiefs gebracht) is onze wel verdiende vakantie in juli naar Mallorca toch wel hét hoogtepunt van het jaar 2011. De bedoeling was om in eigen land te blijven, want we hadden slechts vijf dagen tot onze beschikking voor een vakantietje, maar mijn vrouw wist mij ervan te overtuigen dat na maanden van hard werken, de regen, ons gezin geen goed zou doen om even bij te tanken. Dus 3 dagen voor dat onze “vakantie” zou beginnen, toch nog snel een reis naar de zon kunnen vinden. Het was fantastisch! Met dank aan mijn vrouw.


Wat is voor jou hèt Doesburgse moment van het afgelopen jaar?
Dit is een moeilijke vraag, want ik heb door alle werkzaamheden nog al véél gemist van alles wat er om mij heen gebeurde, zowel in Doesburg maar zeker daarbuiten. Ik zou natuurlijk schokkende of negatieve momenten kunnen noemen, die zijn er uiteraard, maar dat doe ik liever niet. Laten we allemaal maar aan ons eigen positieve moment denken…


Welk rapportcijfer geef je Doesburg in 2011 en waarom?
Als ondernemer kom je natuurlijk met veel mensen in gesprek en hoor je wel eens wat, goed of slecht. En als ik dit dan samenvoeg met mijn eigen ervaring binnen de gemeente Doesburg, dan geef ik Doesburg een cijfer 8. Volgens mij is het best goed toeven in Doesburg en wordt er goed voor de inwoners en diens omgeving gezorgd, daar kunnen omliggende gemeentes nog wel een voorbeeld aan nemen. Al zullen er altijd wel verbeterpunten blijven. Overigens een gevaarlijke vraag om publiekelijk een cijfer te moeten geven!


Welke droom wil je verwezenlijken in 2012?
Ik droom nooit!  Als je wilt, kun je véél verwezelijken waardoor dromen niet nodig is. Ik ga er in 2012 in ieder geval voor om het als bedrijf nog weer beter te doen bij de consument en dat het ons lukt om onze afdeling met racefietsen en mountainbikes een boost te geven zodat we weer mee kunnen in het sportieve segment!


Wat hoop je dat er in Doesburg in 2012 gaat gebeuren?
Hoop doet leven (maar is géén garantie dat het gaat gebeuren) en laten we dan maar hopen dat in 2012 alle leegstaande winkelpanden in de binnenstad gevuld zijn en dat het ons allemaal goed gaat en dat we in alle gezondheid de toekomst rooskleurig tegemoet gaan zien en daardoor het afgelopen jaar snel kunnen vergeten…
Op sportief vlak zou ik wel graag een mountainbike/cityrace willen houden in het mooie Doesburg, sensatie met een sportief randje en een virtuele fietsclub oprichten voor mensen die graag eens met anderen willen fietsen en via onze site in contact kunnen komen met andere fietsers. Hier wordt al aan gewerkt!