Mijn Doesburg 2011: Richard Kok

Op verzoek van mijn volgers een extra bijdrage van Mijn Doesburg 2011. Moet er dus toch aan geloven. Hieronder mijn ‘last minute’ antwoorden.


Naam: Richard Kok

Bekend van: DoesburgDirect.nlWat is het persoonlijke hoogtepunt van afgelopen jaar?
Gezond en gelukkig met het gezinnetje de kids zien opgroeien. Dat is de basis, echt het allerbelangrijkste. Maar als ik dan toch een specifiek moment moet noemen, dan zeg ik – misschien gestuurd door enige euforie – Mijn Doesburg 2011. Bleek een schot in de roos om aan het eind van het jaar de stakeholders van DoesburgDirect.nl in de schijnwerpers te zetten. Zij verdienen het! De toch al stijgende pageviews schoten door de rubriek als een vuurpijl de lucht in. Niet normaal zoveel. Het bewijst dat extra inspanning en rubrieken scoren, net als de fotowedstrijd in de herfst. Het stimuleert tot meer in 2012.


Wat is voor jou hèt Doesburgse moment van het jaar?
De toenemende belangstelling voor DoesburgDirect.nl vanuit diverse hoeken resulteerde in spontane interesse om te adverteren op de site. Daarmee is het startsein gegeven voor het exploitabel maken van de site. Die ingeslagen weg zetten we in 2012 door. Niet op de traditionele manier, maar met innovatieve invalshoeken en vooral altijd vanuit de klant beredeneerd. Bedrijven kunnen zelf aangeven in welke vorm ze willen samenwerken met DoesburgDirect.nl.


Welk rapportcijfer geef je Doesburg in 2011 en waarom?
Een 8. Er gebeurt ontzettend veel in onze kleine gemeente. In vergelijking met omliggende gemeenten steken we echt met kop en schouders bovenuit. Vooral op het gebied van evenementen doen we het echt goed. Regionale promotie en infrastructuur blijven hierbij aandachtspunten. Volgens mij ligt daar een mooie taak voor de lokale politiek, die in mijn ogen het rapportcijfers overigens een beetje drukt.


Via internet volg ik regelmatig de raadsvergaderingen en verbaas me soms over het gekibbel en gekrakeel tussen de partijen. Vind ik geen goed voorbeeld voor onze lokale samenleving. Zeker wanneer ik door sommige politieke partijen wordt aangesproken over de in hun ogen soms te scherpe discussies op DoesburgDirect.nl. Dan denk ik: hand in eigen boezem steken jongens. Maar ik kan ook genieten van de politieke arena door onder andere soepele regisseur van de raad (burgemeester Luesink), de immer en uiterst beleefde Kees van Immerzeel en het frisse optreden van nieuwkomer wethouder Huizingh.


Welke droom wil je verwezenlijken in 2012?
DoesburgDirect.nl meer verankeren in de lokale samenleving. Voor iedereen moet er iets te vinden en te doen zijn (jeugd, sport, cultuur, kunst, politiek, senioren, horeca, etc, etc.). Hoop ook dat er meer blogs komen van Doesburgers over wat hun persoonlijk boeit en bindt. Daarnaast zou ik het mooi vinden om met het platform mensen dichter bij elkaar te brengen. En DoesburgDirect.nl exploitabel te maken. Kortom, doorgaan op de huidige voet en continue stapjes zetten.


Wat hoop je dat er in Doesburg in 2012 gaat gebeuren?
– Als ik de bijdrage van Sander van der Hoeff en Camiel Banda in Mijn Doesburg 2011 lees, dan zie ik direct de terugkeer van de Singelloop voor me, voorafgegaan door een spectaculaire mountainbike race. Zou gaaf zijn. Nu hopen dat er connectie tussen de organisatie van Doesburg & Oranje en Sander en Camiel tot stand komt. Han?
– Als horecajournalist (ben in het dagelijks leven journalist voor het horecavakblad Misset Horeca) hoop ik op een restaurant op Michelinster-niveau 😉
– Verder hoop ik dat er een einde komt aan de overlast van hondenpoep. Sportveldjes zijn er om kinderen te laten spelen, niet om honden uit te laten.
– En dat Sinterklaas een uurtje later arriveert in Doesburg. Terwijl de aftiteling op tv loopt moet hij zich enorm haasten om naar Doesburg te komen. Geef die oude wijze man svp wat rust. Een uurtje later aanmeren in Doesburg is toch ook goed?

Tot slot wens ik iedereen een goede jaarwisseling en een inspiratievol en sprankelend 2012!

5 reacties

 1. Yvonne Hoogstede

  Dank je wel Richard voor de geweldige ” Mijn Doesburg 2011 “.
  Ik heb er van genoten zo aan het eind van het jaar.
  Een mooi initiatief, leuk om eens de mens te zien achter de vele namen die regelmatig voorbij komen.

 2. Han

  Klasse Richard! Proficiat met het succes, het was een aangename verrassing zo tegen het eind van het jaar.
  Zoals ik in “Mijn Doesburg 2011” al schreef: “… er zijn (in 2011) goede ideeën geboren”. Dit is er zeker een van die in 2012 een vervolg verdient.
  Ik hoop dat wij als Doesburgers het vele goede wat in deze rubriek naar voren kwam oppakken en dat de dromen uitkomen. Dan gaan we beslist een geweldig 2012 beleven.

 3. Carla

  Hallo Richard,

  Deze week een leuk contact gehad met Sander van der Hoeff over de Singelloop en ik hoop op een echte terugkeer van de Singelloop, ik zet er wel een maar bij wij willen wel graag lopers hebben. Dus ik hoop op een zeer goede Singelloop 2012
  Dus mensen reageer als jullie de Singelloop weer terug willen hebben in Doesburg ( ook leuk een Estafette)

  Carla Bekken
  voorzitter D & O

 4. Jelle Koning

  Hoi Richard,
  Allereerst voor jou en je gezin de beste wensen. En ik denk dat er velen met jou samen willen werken om doesburgdirect tot dat te maken wat jij voor ogen hebt! (Wetende dat “jij” in dit geval gezien moet worden als “je klanten” of “de lezer”).
  Spreek je.
  groet Jelle

 5. Bart

  Richard, een gezond en fijn 2012 voor jou en allen om je heen.

  Het is goed te zien dat je een platform bied aan Doesburg en hen die een mening zijn toegedaan.

  TOP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑