Naam: Roy Kappert

Bekend van: Chocolaterie Alberdeco


Wat is het persoonlijke hoogtepunt van het afgelopen jaar?
Het absolute hoogtepunt dit jaar was de geboorte van mijn zoon Marijn. Alle clichés als ouder kloppen. Het is inderdaad het mooiste wat een mens kan overkomen, een gezond kind krijgen.


Wat is voor jou hèt Doesburgse moment van het afgelopen jaar?
Het Doesburgse moment van het jaar is voor mij de gemeentelijke begroting (de fouten die hierin gemaakt zijn) en de ophef over jawel: De Action. Ikzelf denk dat er beter op lange termijn gedacht kan worden (toekomstvisie) dit is een mooi punt om aan te werken in 2012. Het is duidelijk (gezien alle reacties op Doesburgdirect.nl) dat het onderwerp enorm leeft binnen de gemeenschap en het heeft mij doen verbazen dat de oplossing niet gevonden is.


Welk rapportcijfer geef je Doesburg in 2011 en waarom?
Gezien de activiteiten die georganiseerd wordt door het DOV en vele andere vrijwilligers, geef ik Doesburg en dikke 9. Voor de rest denk ik dat we absoluut op de goede weg zijn om Doesburg nog sterker te maken. We hebben een prachtig decor met een fantastische winkelkern met leuke winkels die in omliggende steden niet te vinden zijn. Als bewoner van Doesburg geef ik Doesburg overall een 7,5. Het is goed toeven in Doesburg, de ligging is perfect. Een gezellige kern met veel toerisme, een leuke jachthaven met zelfs uitbreiding in de toekomst. Doesburg heeft veel en wil meer, een goede bouwsteen voor nog beter!


Welke droom wil je verwezenlijken in 2012?
Dromen, tja moeilijke vraag omdat je volgens mij niet alles kunt plannen. Voor mij persoonlijk is het het belangrijkst dat we in goede gezondheid blijven en we nog veel tijd krijgen om te genieten van elkaar. Een cliché, maar voor mij toch het allerbelangrijkst, want waar ben je zonder je omgeving?


Wat hoop je dat er in Doesburg in 2012 gaat gebeuren?
Het zou goed zijn het parkeerbeleid nog eens onder loep te nemen. Parkeren achteraf is een van de dingen die het bezoek aan Doesburg wat vriendelijker maakt. Op sportief gebied wil ik de Posbankronde binnen de 2:00 uur rijden met de mountainbike (moet lukken). Door nu eindelijk te zorgen voor een website van Alberdeco hoop ik nog meer klanten te werven, doordat ik helaas (gelukkig vanwege de drukte) de tijd niet meer had om echt voor zo’n site te gaan zitten is dit op de stapel blijven liggen en dat kan eigenlijk niet anno 2011. Wel ben ik te volgen op Facebook en Twitter waar ook al bestellingen uit voort zijn gevloeid. Voor 2012 wil ik nog eens iets geks verzinnen met chocolade, na de Doesburgse mosterdbonbon en het mosterdijs moet er natuurlijk weer iets nieuws komen…afwachten dus..


Foto: JdW Fotografie