De Montmartre Markt, die tot nu toe altijd in hartje centrum plaatsvond, wordt later dit jaar gehouden bij LOC17 aan de Turfhaven. Door de toename van terrassen in de binnenstad is er onvoldoende ruimte voor de Franse brocante markt.

Dat laat initiatiefnemer Hein Steinvoort weten. ‘Helaas gaat het niet lukken om dit jaar nog de Montmartre Markten in het centrum van Doesburg te organiseren, hiervoor krijgen wij helaas geen vergunning’, meldt Steinvoort op Facebook.

De reden is volgens Steinvoort dat het al druk is in Doesburg en dat de uitbreiding van de terrassen te weinig ruimte biedt voor het organiseren van een markt. ‘Met de Gemeente Doesburg hebben wij gekeken naar verschillende alternatieven en dat heeft veel tijd gekost. Hierdoor gaat de markt van 30 augustus niet door. Vergunning technisch is het niet haalbaar.’

De uitkomst is dat later dit jaar, op 4 oktober en op 15 november, de markt wordt gehouden bij LOC17 aan de Turfhaven. Steinvoort: ‘Om het prachtige industriële erfgoed heen gaan wij Montmartre Markten organiseren. Het is de bedoeling dat wij in de wintermaanden binnen ook een en ander gaan organiseren’.

de wisseling van locatie is het niet mogelijk om de Montmartre Markt van 27 september te houden, omdat LOC17 dan bezet is. De markt van 27 september wordt verschoven naar zondag 4 oktober. De Montmartre Markt van 15 november blijft gewoon staan. ‘Wij moeten alles nog wel onder voorbehoud stellen in verband met de vervelende coronatijd waarin wij leven’, houdt Steinvoort nog een slag om de arm.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekMKB Tele.comEtos Doesburg en Restaurant China